Preskočite na glavni sadržaj

Vissi d'arte - slavljenički koncert Cynthie Hansell Bakić

U petak, 10. svibnja, s početkom u 20 sati, u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split sopranistica Cynthia Hansell Bakić održat će koncert nazvan Vissi d'arte kojim će obilježiti 40 godina na nastupa na opernoj sceni. Gosti koncerta bit će njeni bivši i sadašnji učenici Vinko Maroević, Antonija Teskera, Ivica Čikeš, Mate Akrap koji će pjevati uz klavirsku pratnju Marija Čopora.
vrijeme: 10.05.2013. 20 h
mjesto: Split; HNK, Trg Gaje Bulata 1
url: http://www.hnk-split.hr/

Na programu koncerta koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Splita, a u sklopu proslave Sudamje 2013., su djela Verdija, Puccinija, Rossinija, Stradella, Lehara, Tijardovića te Gershwina, a program će voditi glumica Ksenija Prohaska.

Cynthia Hansell Bakić rođena je u Virginiji u Sjedinjenim Američkim Državama, no gotovo čitavu bogatu glazbenu karijeru ostvarila je u Hrvatskoj u koju je došla još 1971. godine kada i postaje stalnom članicom Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split. Danas se bavi pedagoškim radom kao redovita profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Splitu.

Na svečanom obljetničkom koncertu u foyeru splitskog teatra gospođa Hansell Bakić otpjevat će operne arije iz Puccinijevih opera La Boheme i Madame Butterfly, Verdijevog Krabuljnog plesa, Gershwinove opere Porgy i Bess, te Tijardovićeve operete Mala Floramye. Presjek je to kroz bogati repertoar pjevačice koja je u svojoj karijeri tumačila više od šezdeset glavnih opernih uloga. HNK Split