Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Vladimira Krpana u HNK u Varaždinu

U ponedjeljak, 20. svibnja, u 19,30 sati, Velika koncertna dvorana HNK u Varaždinu bit će za publiku mjestom svečanosti klavirskog zvuka svjetski proslavljenog hrvatskog pijanista i professora emeritusa Vladimira Krpana.
vrijeme: 20.05.2013. 19,30 h
mjesto: Varaždin; HNK u Varaždinu, Augusta Cesarca 1
url: http://www.hnkvz.hr/

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH koncert organizira Koncertni ured Varaždin. Maestro Krpan za varaždinsku je publiku odabrao izvesti djela Luke Sorkočevića, Jeana-Phillippea Galuppija, Roberta Shumanna i Frederica Chopina.

U zavidnoj pijanističkoj karijeri Vladimira Krpana započetoj u klasi Svetislava Stančića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i klasi Carla Zecchija u Rimu, na studiju komorne glazbe i klavira kod Guida Agostija,preko muzikologije kod Luigija Ronge do pijanističkog usavršavanja kod Artura Benedettija Michelangelija – ističu se deseci najprestižnijih nagrada u Jugoslaviji, Hrvatskoj i inozemstvu, deseci koncerata solističkih ili s orkestrima u prestižnim glazbenim dvoranama i dirigentskim imenima svijeta, snimke i studije hrvatskih i europskih skladatelja. U svojoj jednako intenzivnoj pedagoškoj karijeri pročelnika Odsjeka klavira na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, osnivača Klavirskog odsjeka u Skopju, osnivača EPTE, pijanističkih natjecanja , voditelja majstorskih tečajeva u zemlji i inozemstvu, profesor Krpan odgojio je desetke vrsnih hrvatskih pijanista danas priznatih i na međunarodnoj sceni. U Varaždinu je Vladimir Krpan kao pijanist i pedagog godinama angažirano surađivao s Varaždinskim baroknim večerima i Glazbenom školom.

Cijena ulaznice: 20 kn

Prodaja: blagajna HNK