Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen program 'Dana Bugarske u Hrvatskoj'

Dani Bugarske u Hrvatskoj održat će se od 22. do 24. svibnja u zagrebačkom Kulturno informativnom centru, a program, uz ostalo, obuhvaća projekcije nagrađivanih filmova i izložbu fotografija, najavljeno je na konferenciji za novinare u Zagrebu.
vrijeme: 22.05.2013.
mjesto: Zagreb; KIC, Preradovićeva 5
url: http://www.kic.hr

Bugarska veleposlanica u Hrvatskoj Tanja Dimitrova istaknula je kako se radi o političkom, kulturnom i turističkom predstavljanju Bugarske kako bi se Hrvatima približile bugarske znamenitosti i kultura. Najavila je projekciju bugarskih filmova, predavanja o gospodarstvu i kulturi, razgovore za okruglim stolom, kušanje bugarskih delicija te brzi tečaj bugarskoga jezika.

Na Danima će, dodala je pročelnica političke službe u bugarskom veleposlanstvu Iva Kruleva, biti postavljena i izložba fotografija "Krovovi Sofije" fotografkinje bugarske nacionalne novinske agencije Bistre Bošnakova i člana Hrvatsko-bugarskog društva Veljka Toševa.

Navela je da će biti prikazani filmovi "Dječak koji je bio car" redatelja Andreja Paounova te "Cvetanka" film Julijana Tabakova, nagrađen na ovogodišnjem Zagreb Dox festivalu, kao i dokumentarni film "Sedam čuda Bugarske".

Tijekom manifestacije održat će se okrugli stol "Bugarska, Hrvatska i EU", razgovarat će se o bugarsko-hrvatskim odnosima te biti održano predavanje o djelu Sv. braće Ćirila i Metoda i Europi.

Manifestacija se održava u povodu bugarskoga nacionalnog blagdana posvećena obrazovanju, kulturi i slavenskoj književnosti, koji se obilježava 24. svibnja. (Hina)