Preskočite na glavni sadržaj

Tribina 'Baštinski aktivizam'

U petak, 24. svibnja, u 18 sati, u net.kulturnom klubu MaMa, u organizaciji Kontraakcije, održava se tribina 'Baštinski aktivizam'.
vrijeme: 24.05.2013. 18,00
mjesto: Zagreb; Net kulturni klub Mama, Preradovićeva 17
url: http://www.kontraakcija.hr
Cilj je tribine predstaviti temu i primjere projekata kojima manja skupina ljudi nastoji pozitivno utjecati na zajednicu, i to onih usmjerenih izučavanju, vrednovanju, očuvanju i prezentiranju kulturne baštine. Inicijative koje djeluju izvan institucionalnih okvira, odnosno usporedno s njima, iznimno su relevantne u doba ubrzanog širenja pojma baštine i fluidnosti kulturnih identiteta. Posebice, želja nam je razgovarati s pokretačima ili sudionicima pojedinih (kontra)akcija o predmetu njihova djelovanja, motivima akcija te načinima aktivnog sudjelovanja u brizi za zajedničko naslijeđe.
 
Na tribini će govoriti: dr. sc. Darko Babić (viši asistent na Katedri za muzeologiju Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu), Marko Sjekavica (pravnik i muzeolog), Saša Šimpraga (1postozagrad), Filip Šrajer (Dragodid), Miljenko Smokvina (Pro Torpedo), Ana Cvetković i Sanja Harris (The Fotokemika Project) te Tomislav Domes (Pravo na grad).

Moderatorica: Iva Raič Stojanović