Preskočite na glavni sadržaj

Večer barokne glazbe u Zadru

U ponedjeljak, 3. lipnja, s početkom u 20 sati, održat će se koncert Zadarskog komornog orkestra. Bit će to peti i posljednji koncert Orkestra u sezoni 2012. / 2013. i ujedno posljednji u Koncertnoj sezoni koju organizira Hrvatsko narodno kazalište Zadar.
vrijeme: 03.06.2013. 20 h
mjesto: Zadar; Crkva sv. Donata
url: http://www.hnk-zadar.hr/

Za kraj, upravo u skladu s promjenjivim proljetnim vremenom, Zadarski komorni orkestar predstavit će se kroz barokni glazbeni repertoar prepun naglih promjena i kontrasta. Vodit će ga njegov koncert-majstor Marco Graziani, glazbenik koji je prošli tjedan sa svojim Hrvatskom gudačkim orkestrom napunio Crkvu sv. Donata i oduševio visokom razinom izvedbe gudačkih kvarteta Brahmsa, Borodina i Bjelinskog. Ovoga puta predvodit će zadarske gudače koji će svirati 6. Brandenburški koncert Johanna Sebastiana Bacha, Händelov Concerto grosso op.6 br. 4 u a-molu, te Telemannov Koncert za flautu u D-duru i Vivaldijev Koncert za piccolo flautu u C-duru u kojima će solist biti Dani Bošnjak.

Zadarskoj publici Bošnjak je poznat kao član ansambla Acoustic project, kao gost Zadarskog komornog orkestra kao i Glazbenih večeri u sv. Donatu. Bio je zaposlenik zagrebačke i splitske Opere, a danas je zaposlenik Zagrebačke filharmonije i član Hrvatskog baroknog ansambla. Nositelj je nekoliko državnih nagrada te nagrade Darko Lukić. Strastveni je interpret barokne glazbe i u nas jedan od najuglednijih flautista uopće.

Ovim koncertom opraštamo se od Zadarskog komornog orkestra, ali samo do ljeta kada će ponovno svirati na Glazbenim večerima u Sv. Donatu i to pod ravnanjem njihovog šefa dirigenta maestra Ivana Repušića. HNK Zadar