Preskočite na glavni sadržaj

Znanstveni skup 'Baština kao izvor znanja'

U organizaciji Filozofskog fakulteta (Katedra za muzeologiju i upravljanje baštinom, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti), u petak i subotu, 7. i 8. lipnja, održava se znanstveni skup 'Baština kao izvor znanja'. Glavna tema okruglog stola je suvremeno razumijevanje baštine, a radni jezik je engleski.
vrijeme: 07.06.2013. 10,00 - 14,00
prijava: 04.06.2013
mjesto: Zagreb; Sveučilište u Zagrebu, Rektorat, Trg maršala Tita 14
url: http://www.ffzg.unizg.hr/infoz/muzeologija
Što baština jest, što može biti, kako se ista konstruira, uloga koju baštins ima u današnjem društvu, razmatranja o baštini kao političkoj, društvenoj ili ekonomskoj potrebi pojedinaca ili kolektiva biti će raspravljane na ovom znanstvenom skupu.

Izlagači:
Prof. Gregory J. Ashworth (Profesesor na Heritage Management and Urban Tourism, University of Groningen, NL)
Dr. Rodney Harrison (Predavač na Museum and Heritage Studies, University College London, UK)
Prof. Claire Giraud-Labalte (Chair of ENCATC Understanding Heritage Group & Professor in Programs in Cultural Promotion and Heritage, Université Catholique de l'Ouest, Angers, FR)
Prof. Drago Roksandić (Profesor na Odsjeku za povijest, Filozofski fakultet Zagreb, HR)
Dr. Darko Babić (Predavač na Katedri  za muzeologiju i upravljanje baštinom, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti, Filozofski fakultet Zagreb, HR)
Dr. Carsten Paludan-Müller (Norwegian Institute for Cultural Heritage Research, N)
Prof. Amareswar Galla (International Institute for the Inclusive Museum, DK-AUS)
Dr. Wim de Vos (European Museum Forum Judging Panel, B)
 
Okrugli stol 'Baština kao izvor znanja' dio je aktivnosti koje se provode na projektu 'Jankovic Castle: historic site, generating sustainable development of the Ravni Kotari region' financiranog od strane Europske Unije.

Za sudjelovanje nije potrebna kotizacija, no obavezna je prethodna prijava e-mailom (matija.polancec@unizg.hr), zaključno do 4. lipnja.
Više o skupu ovdje
Prijavnica