Preskočite na glavni sadržaj

Samostalna izložba Ive Pevalek

U riječkoj Galeriji Juraj Klović, danas, 7. lipnja, u 20 sati, otvara se samostalna izložba 'Portreti' Ive Pevalek. Radovi se mogu razgledati do 19. lipnja.
vrijeme: 07.06.2013. 20,00
mjesto: Rijeka; Galerija Juraj Klović, M. Gupca 4a
url: http://hdlu-rijeka.hr
Iva Pevalek predstavlja nam se projektom 'Portreti' u kojem prikazuje sebe i osobe iz uže obitelji. Slike su stilski povezane senzibilitetom koji naginje estetski  pročišćenom likovnom govoru, gdje nas savršeno odijeljeni prostori negativnih i pozitivnih ploha pozivaju da aludiramo na pop-artizam. Međutim, autorica nema namjeru baviti se temama koje pop-art tradicionalno pokriva, već nas kroz svojevrstan misticizam uvodi u vlastiti intimni svijet.  Lica su stilizirana gotovo do granice neprepoznatljivosti subjekta te oblikovana tehnikom kolaža i akrilika na platnu. Tako nam bez suvišnih detalja pružaju ono osnovno, a to je izraz, odnosno pečat ličnosti. (..) iz teksta Luise Ritoša
 
Iva Pevalek rođena je 1980. u Ljubljani. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci, Odjel likovne umjetnosti s izbornim kolegijem kiparstvo kod prof. Josipa Diminića. Likovnim radovima predstavila se u više domaćih i inozemnih galerija. Nagrađivana je više puta. Član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka. Živi i radi u Rijeci.