x ostalo

Radio drama 'Pjer i Vesna'


vrijeme: 28.02.2012. 18 h
mjesto: Treći program Hrvatskog radija

Kada bi netko pisao filmske portrete, onaj o filmskom redatelju i kritičaru Petru Krelji nikako ne bi mogao biti bez Vesne - njegove životne i profesionalne družice. S Vesnom već 45 godina svakodnevno ide u kino, snima filmove, odlazi na putovanja i još mnogo toga u danu koji za njih uistinu traje 24 sata. O njima - oni sami i njihovi prijatelji razgovaraju u dokumentarnoj radio drami 'Pjer i Vesna' autorice Višnje Biti i urednika Ljube Pauzina, koja će biti emitirana 28. veljače, u 18 sati, na Trećem programu Hrvatskog radija.

'Životni drug je neko čije brave odgovaraju svim našim ključevima, a ključevi odgovaraju svim našim bravama. Kad se osjećamo dovoljno bezbjednim da otvorimo brave, naše najiskrenije ja izlazi i onda možemo biti potpuno i iskreno ono što smo.

Možemo biti zaista onakvi kakvi jesmo, a da se ne pretvaramo.

Bez obzira na sve, što može oko nas da se poremeti, sa tom jednom osobom smo sigurni u našem vlastitom raju. Naš životni drug je neko ko dijeli sa nama najdublje čežnje, naš smisao, naša uvjerenja.' - Ričard Bah - Most preko Vječnosti

(R.P.B., 28.02.2012)