Preskočite na glavni sadržaj

Osječko ljeto kulture 2013

Osječko ljeto kulture 2013
Ovogodišnje Ljeto kulture, u razdoblju od 29. lipnja do 12. srpnja 2013., ponudit će tridesetak probranih programa široke palete: dramski i kazališni svijet, niz izložbi, književni i dječji programi… Drugu večer OLJK-a Toni Cetinski i Magdolna Ruzsa održat će koncert prigodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju.
vrijeme: 29.06.2013.
mjesto: Osijek
url: http://ljetokulture.osijek.hr
U ponoć će im se pridružiti članovi zbora osječkog HNK-a kada će u zajedničkoj izvedbi Ode radosti upotpuniti posebnost trenutka. Na taj će način Osijek uz Zagreb, Split i Dubrovnik poslati jedinstvenu poruku svijetu, iskazati poštovanje i ponosno podržati Hrvatsku kao punopravnu članicu Europske unije.

Ljeto kulture malenim će Osječanima približiti 'Jamesove mačke' u izvedbi sjajnih glumaca Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Redatelj Nikola Zavišić u jednu je predstavu uklopio 'male dragulje', kako su prozvali dvije tek prošle godine pronađene i objavljene dječje priče Jamesa Joycea,'Mačke Kopenhagena' i 'Mačak i vrag' iz 1936. godine.

Četiri heroine pojavljuju se u drami Marijane Nole 'EU heroine“ u produkciji osječke Umjetničke akademije i pod redateljskom palicom Roberta Raponje. Kroz satiričan i zabavan scensko glazbeni igrokaz u stilu 'vodvilja', dame će prikazati dominantu ulogu žene u društvu.

Kultura jednog grada iako zaprimljena od predaka, zadužuje nas da s njom upravljamo u sadašnjosti, najbolje kako znamo, a obvezuje nas da je čuvamo za budućnost.