Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Rozamunda' nagrađena na festivalu u Novom Sadu

Predstava 'Rozamunda' u režiji Senke Bulić dobila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 40. festivalu alternativnog i novog teatra, INFANT-u u Novom Sadu.
vrijeme: 03.07.2013.
mjesto: Srbija; Novi Sad

Žiri je jednoglasno donio odluku uz obrazloženje „da je redateljica Senka Bulić u predstavi moćnih glumačkih kreacija i raskošne vizualne ljepote sugestivno scenski prikazala vječnu misteriju muško-ženskog odnosa.

Glumica Tihana Ćulafić kao Rozamunda zajedno sa Markom Cindrićem u ulozi Fulvija, razapeta je žudnjom između senzualnog i intelektualnog, snovidnog i trivijalnog, jagoda i krvi, između psa i vuka. Predstava „Rozamunda“ čulno-kognitivno prenosi filozofiju nobelovke Elfride Jelinek na redateljski promišljen, senzitivan i duboko istinit način. Međusobna dosljedna razigranost ravnopravnih scenskih elemenata – glumačke igre, vizualnosti i zvučne slike – gradi cjelinu koja svojom emocionalnom snagom suočava i osvješćuje najdublje porive, želje i strasti kroz vječnu agoniju muško-ženskog principa u strindbergovskom proždiranju spolova.“

INFANT festival već četrdeset godina promovira neuobičajene kazališne forme, one koje svojom subverzivnošću znatno narušavaju horizont i ruše ustaljene forme.

Uz Kazalište Hotel Bulić producenti predstave su Teatar &TD i Kraljevsko pozorište Zetski dom iz Cetinja.