Preskočite na glavni sadržaj

'Monteparadiso' u riječkom Art-kinu

U petak, 5. srpnja, s početkom u 21 sat, Art-kino Croatia se premijerom dokumentarnog filma 'Monteparadiso 20', koncertom i slušaonicom pretvara u punk zonu. Glazbeni uvod u film će pružiti bend Public Disgrace, a nakon filma za glazbenu odjavu je zadužen DJ Rotten.
vrijeme: 05.07.2013. 21 h
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/

Riječka premijera dokumentarnog filma 'Monteparadiso 20' Vibora Juhasa donosi priču o festivalu od samih početaka od strane mladih entuzijasta pa sve do transformacije u jedan od najpoznatijih underground festivala u svijetu.

'Monteparadiso 20', nastao u suradnji Udruge Monteparadiso i Mrkli Mrak iz Pule, snimljen je u nekoliko aktivnih tjedana tijekom 2012. godine. Film na jedno mjesto stavlja raritetne videosekvence iz bogate povijesti festivala i niz razgovora s najbitnijim akterima Monteparadiso kolektiva, starog i novog vodstva Udruge i značajnim kreativcima domaće underground scene. Za snimanje, produkciju i postprodukciju angažiran je mladi pulski filmski stvaratelj Vibor Juhas koji kroz 70-ak minuta finalnog produkta uspijeva vjerno prikazati razvoj Monteparadisa kroz godine i svu snagu koju ima.