Preskočite na glavni sadržaj

Zagrijavanje za 3. Supertoon u Šibeniku

Nakon što se predstavio u Ljubljani, Splitu i na Animafestu, Međunarodni festival animacije Supertoon nastavlja s gostovanjima na prijateljskim festivalima. U petak, 5. srpnja, u 21 sat, u sklopu 53. međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, na Gorici će se prikazati desetak najboljih filmova za djecu s proteklog izdanja Supertoona.
vrijeme: 05.07.2013. 21 h
mjesto: Šibenik
url: http://www.mdf-sibenik.com/

Među prikazanim filmovima bit će prvonagrađeni filmovi iz 2012. i 2011: Specky Four Eyes francuskog animatora Jean-Claudea Rozeca, Acorn Boy latvijske redateljice Dace Riduze i dobitnici posebnih priznanja:  Mobile njemačke autorice Verene Fels i Captain Awesome autora Martya Martina.

Gostovanje će ujedno poslužiti i kao poziv djeci na Radionicu fantaskopa koja se održava u sklopu popratnih događanja, za vrijeme trajanja Supertoona svakodnevno u 10 sati u Studiju Sv. Krševan. Riječ je radionici na kojoj će djeca savladati fantaskop, popularnu optičku igračku 19. stoljeća i istoimenu tehniku animacije koja je poslužila kao inspiracija pionirima animiranog filma.  

3. izdanje Supertoon-a u Šibeniku će se održati na čak sedam atraktivnih lokacija - HNK Šibenik (Trg kralja Zvonimira 1), Kino iza škole (Trg Ivana Gorana Kovačića), Kino Gorica (Ulica Don Krste Stošića), Galerija Sv. Krševan (Ulica Don Krste Stošića), Studio Sv. Krševan (Ulica Petra Nakića), Muzej Grada Šibenika i Kino na plaži (Banj).