Preskočite na glavni sadržaj

Majstorska radionica solo pjevanja na Korčuli

U organizaciji Glazbene mladeži Split, u gradu Korčuli, održat će se Majstorska radionica solo pjevanja u trajanju od  26. do 30. kolovoza 2013. Petodnevni program odvijat će se na hrvatskom, engleskom i ruskom jeziku, a svi koji žele sudjelovati, svoje prijave mogu ostvariti do 15. srpnja 2013.
vrijeme: 26.08.2013.
prijava: 15.07.2013
mjesto: Korčula
url: http://www.gmsplit.hr

Voditeljica majstorske radionice je uvažena primadonna i vokalni pedagog red. prof. Nelli Manuilenko. Radionica će se održavati u prostorima Područnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića u Korčuli.

Cilj je ovog petodnevnog usavršavanja omogućiti mladim vokalnim umjetnicima dodatno usavršavanje njihovih vokalno-tehničkih vještina te usvajanje novih znanja na polju interpretacije ruske solo pjesme i opernih arija te na taj način doprinijeti njihovom umjetničkom rastu i razvoju. Sudionici će moći sudjelovati na aktivan ili pasivan način, a obradit će se teme poput kulture odijevanja i ponašanja na sceni, stav pjevača, uloga vokalnog disanja u pjevanju, vokalna pozicija i karakteristike vokalnog tona, čarolija ruske romanse, opera kao vrsta, interpretacija, i dr.

Radionica je namijenjena učenicima solo pjevanja srednjih škola i muzičkih akademija te svim ostalim zainteresiranim solo pjevačima. Prijave se šalju do 15. srpnja 2013. na info@gmsplit.hr.

Prof. Neli Manuilenko svoje je glazbeno obrazovanje stekla u Državnom glazbenom koledžu Dzeržinski u rodnoj Ukrajini te potom na Glazbenoj akademiji Sergej Prokofjev u Donjecku na odsjeku solo-pjevanja i koncertno-komornog pjevanja u razredu Borisa Konstantinova. Solističku karijeru započela je u Državnoj filharmoniji u Donjecku, a nakon toga postaje stalna članica Državne nacionalne opere u Kišinevu (Moldavija). Od veljače 1992. do 2002. godine prvakinja je Opere HNK Split. Njezin repertoar obuhvaća vodeće uloge u opernim djelima domaćih i inozemnih klasika te suvremenih autora. Od 2002. godine radi na Umjetničkoj akademiji u Splitu kao profesor solo pjevanja u zvanju redovitog profesora i pročelnica Odsjeka za pjevanje. Gostovala je u brojnim opernim kućama u zemlji i inozemstvu, a dobitnica je najuglednijih hrvatskih umjetničkih nagrada i priznanja: Milka Trnina, Marijana Radev, Judita, Nagrada hrvatskog glumišta, Sergij Rainis.