Preskočite na glavni sadržaj

4. Silbensko kulturno ljeto

Četvrto Silbensko kulturno ljeto traje od 15. srpnja do 25. kolovoza te donosi niz kulturnih događanja u organizaciji udruge Mavena i suorganizaciji Turističke zajednice Silbe i udruge Toreta. I ove godine mali otok Silba postaje ljetna pozornica mnogobrojnih predstava, koncerata, radionica, filmskih projekcija i ostalih kulturnih događanja.
vrijeme: 15.07.2013.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.revijaamaterskogfilma.hr

Program započinje tradicionalnim radionicama za djecu i mlade, a ove godine ih je čak sedam, od radionica stop animacije, videa i multimedije, zatim kreativne radionice i radionice restauracije namještaja, avanturističke radionice i predavanja izrade prirodne kozmetike od ljekovitog bilja.
 
U glazbenom dijelu programa najavljen je Between, zanimljivi novi projekt poznatog kantautora Darka Rundeka, koji će sa svojom dugogodišnjom suradnicom Isabel u eksperimentalnoj akustičnoj varijanti s mnogo improvizacije nastupiti 8. kolovoza u eksterijeru galerije Marije Ujević Galetović. Također, najavljeno je nekoliko klasičnih koncerata, Jazz meets Blues projekt Valerije Nikolovske i Viktora Lipića, te bendovi The Godmother Trio i Missing Link.
 
Izvedbeni dio programa također donosi pravu poslasticu – pretpremijeru predstave nagrađivanog redatelja Ivice Buljana pod nazivom 'Zatvaranje ljubavi'. Predstava nastaje u koprodukciji Mini teatra, Novog kazališta, Mestnog gledališča Ptuj, festivala Zadar snova i organizacije Mavena, izvođači su Marko Mandić i Pia Zemljič, a bit će izvedena na Silbi 13. kolovoza. Osim ove, na programu su još predstave Mate Matišića 'Anđeli' 19. srpnja i 'Sirena Mariola' Dragon teatra 10. kolovoza, obje u režiji Maje Šimić.
 
Kao i svake godine, i ovo ljeto bit će organizirano Kino pod zvijezdama gostovanjem dvaju poznatih hrvatskih filmskih festivala: projekt Kino Mediteran Festivala mediteranskog filma Split i Tabor Film Festival.
 
Ove godine uvedene su i dvije nove aktivnosti u program festivala, a to su rezidencijalni boravci umjetnika koji će kroz svoj umjetnički medij tretirati otok Silbu, i etno događanja od kojih se izdvajaju sajam autohtonih otočkih proizvoda i sajam silbenskih antikviteta.
 
Program festivala završava međunarodnom multimedijalnom izložbom MAMI (Mediterranean Artist Movement Investigation) kustosice Natashe Kadin.
 
Program kulturnog ljeta ove godine podržali su Ministarstvo kulture RH, Grad Zadar, Turistička zajednica Silbe, a festivalske aktivnosti možete pratiti na Facebook stranici.