Preskočite na glavni sadržaj

Otvoreni Dani Kule Jankovića 2013.

U utorak i srijedu, 30. i 31. srpnja, u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom održava se manifestacija Otvoreni Dani Kule Jankovića 2013.
vrijeme: 30.07.2013.
mjesto: Islam Grčki
url: http://www.kulajankovica.hr
Program obuhvaća slijedeće sadržaje:
- obilazak obnovljenih dijelova Kule Jankovića: vođene ture uz stručna tumačenja vrijednosti ovog kulturnog nasljeđa, ili slobodni obilasci gostiju po kompleksu i parku;
- obilazak foto-izložbe o Kuli;
- obilazak Etnografske zbirke  i novouređenog 'Škritorija' u Staroj kući;
- prezentacije o Kuli Jankovića (slikovne prezentacije, filmovi, video-zapisi, predavanja): o Kuli kroz povijest, o kulturnoj baštini Kule, o obnovi, planovima za budućnost, o potencijalima ove zajedničke kulturne baštine za održivi razvoj regije.

Izdvajamo iz programa:
- 30. 07. u 20 sati: Mr.sc. M. Savić: Islamljani i Jankovići; predavanje sa slajdovima
- 31. 07. u 18:30: Otkrivanje obnovljene biste S. Matavulja (rad kipara G. Antunca);
- 31. 07. u 19:30: Predstava 'Bilješke jednog vremena', režija S. Patafta (re-kreacija povijesnog trenutka prema tekstovima S. Matavulja i V. Desnice);
- 31. 07., oko 21 h. Završno druženje

Program se oba dana odvija od 11 do 22 h, kontinuirano. Ulaz je slobodan, kao i svi dijelovi programa. Osigurano je prevođenje na engleski, francuski i talijanski jezik vašim stranim gostima.

Manifestacija je dio međunarodnog EU IPA projekta: 'Jankovic Castle: historic site, generating sustainable development of the Ravni Kotari region', čiji je nositelj: Sveučilište u Zagrebu, uz šest domaćih i međunarodnih partnera, i dio je aktivnosti A2.3 'Common heritage Awareness Days'.