Preskočite na glavni sadržaj

14. saziv likovne kolonije Fulfinum

U organizaciji Centra za kulturu Općine Omišalj ove se godine u Omišlju, od 6. do 11. kolovoza, održava 14. saziv likovne kolonije Fulfinum. Kao i mnogo puta dosad, umjetnici će se družiti u inspirativnom ambijentu staroga grada Omišlja, stvarajući na izrazito suvremeni način.
vrijeme: 06.08.2013.
mjesto: Omišalj
Naime, prošlogodišnje koncepcijsko preusmjerenje kolonije Fulfinum na street art, čime su umjetnici svojim suvremenim uradcima oživjeli odabrane urbane prostore staroga grada Omišlja udahnuvši im duh suvremenosti, pokazala se kao vrlo uspješan i prihvatljiv projekt. Na temelju tog iskustva, Centar za kulturu Općine Omišalj odlučio je da i ove godine nastavlja s istim usmjerenjem i istom orijentacijom, jer se pokazalo da umjetnici na taj način uspostavljaju neposredan, interaktivan odnos s publikom i s prolaznicima – s Omišljanima, ali i s njihovim gostima i turistima, unoseći u grad umjetničku živost, nesputanost, kreativnu radost i veselje.


Kako bi se obogatio boravak i rad umjetnika na koloniji, organizatori su se pobrinuli osigurati sudionicima kolonije niz zanimljivih popratnih kulturnih sadržaja: obilazak znamenitosti (jezgra Omišlja, arheološko nalazište Fulfinum-Mirine), posjet kulturnim manifestacijama, te niz druženja. Za rad će se koristiti, kao i prošle godine, akrilne boje, kistovi, valjci, grafiterski sprejevi, te ostali pribor pogodan za slikanje u eksterijeru - na zidovima i pločnicima. Dobrodošli će, međutim biti i svi ostali materijali i mediji koje autori individualno koriste kad (i ako) rade na otvorenom (mozaik, land-art, vitraj, asamblaž).

Radovi nastali na koloniji bit će fotografski dokumentirani, a kolonija će biti popraćena katalogom i plakatom.