Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Marmilića i Štajcara na Cresu

Komorni duo Crisóstomo Krešimir Marmilić, violina i Matija Štajcar,  violončelo  održat će  koncert u Martinščici na otoku Cresu u Župnoj crkvi 2. kolovoza s početkom u 21 sat. Koncert će se održati u okviru manifestacije  «Kulturne večeri u Martinšćici».
vrijeme: 02.08.2013.
mjesto: Cres
Program :
Giovanni Battista Cirri,  Justus Johann Friedrich Dotzauer,  
Johan Halvorsen – G.F. Handel, Reinhold Gliere...



KREŠIMIR MARMILIĆ - rođen 1961. u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University. Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Pronalazi i od 1991. praizvodi djela starih hrvatskih autora. Snima i nastupa u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Za emisiju o Spadini pisao je i scenario. Objavio je 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album» kao urednik i izdavač. Inicijator je tiskanja djela I.M. Jarnovića i F. Krežme izdanja MIC-a iz Zagreba.
Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta “Cadenza” (1995) kao i nekoliko komornih sastava; Klavirski trio MAK, Komorni duo i Komorni trio Crisostomo. Član je Chordes tria. Radio je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj.
Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim i priznatim glazbenicima.
Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.

MATIJA ŠTAJCAR – rođen u Zagrebu. Violončelo je učio kod prof. Csifary, prof.  Baert, prof. Van Doorn i prof. Gandron. Bio je član orkestara ; BRT – simph. Orch., Solisti Belgijskog komornog orkestra, Opera Royal de la Monay – Bruxelles, Koninlijke Opera te Gent, i WDR – simph. Ork..Također, bio je član mnogih komornih sastava ; Trio Musical Consort, Gudački kvartet Cadenza, C.P. Musica Sacra, Klavirski trio MAK. Stalni je član  Komornog dua I tria Crisóstomo. Nastupao je i kao solist.