Preskočite na glavni sadržaj

Hanibal Salvaro izlaže u Rumunjskoj

Hrvatski keramičar Hanibal Salvaro sudjelovat će u Međunarodnom bijenalu keramike koji se od 9. listopada do 3. studenoga održava u rumunjskom gradu Cluj Napoca, gdje će izložiti dvije svoje porculansko-silikatne skulpture.
vrijeme: 09.10.2013.
mjesto: Cluj Napoca, Rumunjska
Salvara je za sudjelovanje u novoosnovanom bijenalu odabrao međunarodni žiri sastavljen od devetero renomiranih umjetnika, kustosa, galerista i povjesničara umjetnosti.

Kipar i keramičar Hanibal Salvaro (1935.) keramikom se bavi od 1958. Od prve izložbe 1961., održao je više od 400 samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Radove mu objavljuju u brojnim monografijama i stručnim časopisima diljem svijeta. Utemeljitelj je Svjetskog triennala male keramike u Zagrebu, jedne od najznačajnijih likovnih izložbi u Hrvatskoj.
Skuplture su realizirane uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

Međunarodni bijenale keramike u Cluju (CICB 2013) prvi je bijenale suvremene keramike u Rumunjskoj a ima za cilj na jednome mjestu okupiti keramičke umjetnike iz čitavog svijeta te postati mjesto susreta i platforma promjene s posebnim naglaskom na suvremenost.

(Hina)