Preskočite na glavni sadržaj

Marco Donnarumma: Xth Sense

U organizaciji Galerije Močvara i u sklopu Sound Art Inkubatora 2, talijanski umjetnik Marco Donnarumma, 7. i 8. rujna, u maloj dvorani Pogona Jedinstvo, održat će radionicu 'Xth Sense - biofizikalni senzor za interaktivni zvuk i video'. Prijave se primaju do 4. rujna. Performans te razgovor s umjetnikom najavljen je u ponedjeljak, 9. rujna, u 19,30 sati, u Klubu Močvara.
vrijeme: 07.09.2013.
prijava: 04.09.2013
url: http://www.kontejner.org
Marco Donnarummamaloj održati će dvodnevnu radionicu izrade Xth sense instrumenta - biofizikalne naprave koja zvuk sintetizira iz frekvencija mišića ljudskog tijela u pokretu. Donnarummin DIY open source biofizikalni instrument, za razliku od većine biotehnoloških naprava, nije skup i lako ga se modificira, a 2012. godine proglašen je i 'najinovativnijim novim glazbenim instrumentom na svijetu' od strane Centra za glazbenu tehnologiju, Georgia, SAD. godine.

Rujanski biofizikalni vikend-laboratorij Galerije Močvara u potpunosti je posvećen Xth sense tehnologiji: sudionici radionice u sklopu drugog po redu Sound Art Inkubatora imati će priliku sami izraditi i istražiti ovaj neobičan instrument - od konteksta razvoja tjelesnog sound performansa, do Pure Data programskog jezika, komunikacijskih mogućnosti biosenzora i metodologije dizajniranja vlastitog soničnog vokabulara. Publika, znatiželjnici i putnici namjernici moći će vidjeti Xth sense i Marca Donnarummu u akciji za vrijeme performansa u ponedjeljak, 9. rujna, kada ćemo s umjetnikom i razgovarati o instrumentu, proširenoj tjelesnosti i uradi-sam biotehnologiji. Šlag na torti, pogotovo za one koji žele znati više, je IEEE Elevate program u KSET-u, u sklopu kojeg će Donnarumma održati stručno predavanje o Xth sense tehnologiji i njezinim širim implikacijama.
 
Broj prijava na radionicu je ograničen (10). Jezik radionice je engleski. Prijave se primaju na e-mail adresu galerija@mochvara.hr do četvrtka, 4. rujna. Sudionci na radionicu trebaju donijeti: vlastite slušalice, vanjsku zvučnu karticu i laptop s instaliranim programom Pd-extended 0.42.5 koji se može besplatno preuzeti na http://puredata.info/community/projects/software/pd-extended. Materijale za izradu instrumenta osiguravaju organizatori.