Preskočite na glavni sadržaj

'Hoogerman' gostuje u Dubrovniku

U sklopu programa Scena Karantena, u dubrovačkim Lazaretima u ponedjeljak, 9. rujna, u 21 sat, gostuje španjolska plesna skupina Erre que erre s predstavom 'Hoogerman'. Predstava inspiraciju nalazi u radu digitalnog nizozemskog umjetnika Hana Hoogerbruggea kojeg mnogi smatraju pionirom web animacije.
vrijeme: 09.09.2013. 21 h
mjesto: Dubrovnik; Lazareti

Dok Hoogerbrugge teži digitalizaciji čovjeka s njegovim opsesijama, tjeskobama i strahovima, Hoogerman teži ponovnom pretvaranju virtualnog svijeta u nešto organsko, tjelesno.

Koreograf i plesač, osnivač skupine Erre que erre Mario G. Saez kroz svoj solo propituje način na koji naši virtualni avatari reflektiraju našu bit, odvodeći nas u svijet izvan pravila logike. Mario Saez i skupina Erre que erre često surađuju sa Danat Dansa iz Barcelone i sa skupinom La Fura dels Baus kao i drugim skupinama u Kataloniji.

Predstava je ostvarena u suradnji: Hrvatski institut za pokret i ples, projekt Putevi plesa - koreografska mreža plesnih centara u Hrvatskoj i Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Zagrebu, Art radionica Lazareti.

Cijena ulaznice: 30 kn.