Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje CD-a orguljašice Natalije Imbrišak u Koprivnici

Na drugom samostalnom solističkom CD-u, pod nazivom 'César Franck i Charles – Marie Widor' Natalija Imbrišak nas upoznaje s glazbom za orgulje iz perioda francuske romantike kroz bogatu paletu zvukova orgulja varaždinske katedrale. Predstavljanje će se održati usrijedu, 11. rujna, u 19 sati, u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' (Stručno-znanstveni odjel).
vrijeme: 11.09.2013. 19 h
mjesto: Koprivnica; Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’, Zrinski trg 6
url: http://www.knjiznica-koprivnica.hr

Gosti: muzikologinja dr.sci. Snježana Miklaušić - Ćeran, Vladimir Gotal, urednik i producent izdanja te Ariana Šandl, dipl. muzikolog

Koprivnička orguljašica mr.art. Natalija Imbrišak prisutna je u glazbenom životu Koprivnice već više od dvadeset godina. Njezini solistički koncerti na orguljama crkve Sv. Nikole i Franjevačke crkve posljednjih su šesnaest godina postali tradicionalni i željno iščekivani glazbeni događaji. Nakon što je 1990. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala teorijske predmete, a 1994. i orgulje u razredima Žarka Dropulića i Marija Penzara studirala je i na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu te poslijediplomski studij završila magisterijem u Zagrebu. Od 1997. godine profesorica je orgulja u Glazbenoj školi u Varaždinu te stalni predavač u Šibenskoj ljetnoj orguljaškoj školi. Nastupala je u nizu europskih država, a aktivna je i kao orguljašica i dirigentica mješovitog pjevačkog zbora u crkvi sv. Nikole u Koprivnici.