Preskočite na glavni sadržaj

100% ART – Umjetnost tekstila i kože u Bosni i Hercegovini

U utorak, 17. rujna, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Karas, otvara se izložba '100% ART – Umjetnost tekstila i kože u Bosni i Hercegovini'. Organizator izložbe je ULUPUH u partnerstvu s ULUPUBIH (Udruženje likovnih umjetnosti primijenjene umjetnosti i dizajnera BiH). Izložba ostaje otvorena do 29. rujna.
vrijeme: 17.09.2013. 19,00
mjesto: Zagreb; Galerija Karas, Praška 4
url: http://www.ulupuh.hr
Izložba 100%ART predstavlja recentne radove bosanskohercegovačkih autora, prije svega modnih dizajnera, primijenjenih umjetnika, produkt dizajnera i onih koji u svom radu koriste tekstil, kožu i srodne materijale. U širokom spektru obrade ovih materijala, bosanskohercegovački umjetnici i dizajneri inovativno spajaju suvremeni dizajn i tradicionalne tehnike, ne obazirući se na problematičan status ove djelatnosti. Aktivno i uspješno sudjeluju u domaćoj i svjetskoj modnoj sceni nudeći svoja rješenja, konfekcijskog ali i unikatnog oblikovanja. Lišeni interesa i potpore društveno-ekonomskih struktura za ovaj segment kreativnog djelovanja, ovi hrabri kreativci, krećući se između primijenjene i lijepe umjetnosti, već za sobom imaju mnoge nagrade, priznanja i predstavljanja ne samo u regiji nego i modnim metropolama kao što su Beč, Pariz, New York, Miami FL itd.

Udruženje likovnih umjetnosti primijenjene umjetnosti BiH ovom izložbom prezentira dio domaćih kreativnih potencijala, ukazujući na napore pojedinaca, njihove vlastite inicijative i osobne angažmane koji zaslužuju temeljitije upoznavanje i pažnju šire publike. Izložba je, u nešto širem obimu, premijerno bila postavljena u Gradskoj galeriji Collegium artisticum u Sarajevu u rujnu 2012. godine.

Na izložbi u Zagrebu sudjeluju: Adisa Vatreš, Amila Smajović, Amra Zulfikarpašić, Ata Omerbašić, Azra Štilić, Edina Hadžić, Ljiljana Majkić, Ljiljana Šaković-Mujan, Marijana Kramarić, Milan Senić, Naida Begović, Nataša Erić, Nataša Perković, Neira Sinanbašić, Nevena Nikolić, Plema Arnautalić i Sulejman Šaćirbegović Sule.