Preskočite na glavni sadržaj

Vocal Marathon 2013

Treću godinu za redom Rijeka je centar koji okuplja ljubitelje a cappella vokalnog izričaja u sklopu Vocal Marathona. Program a cappella susreta podijeljen je na radionice i koncerte te obuhvaća niz zabavnih i edukativnih događanja koji sudionicima daju priliku za promociju, stjecanje novih znanja i razmjenu iskustava. Vocal Marathon održava se 27. i 28. rujna 2013.
vrijeme: 27.09.2013.
mjesto: Rijeka; Sveučilišni kampus na Trsatu, Filozofski i učiteljski fakultet, Sveučilišna avenija 4
url: http://vocalmarathon.com
Mentori: Kornelije Kovač, Tomaž Kozlevčar, Igor Savin, Olja Dešić i Katarina Jurić.

Kornelije Kovač (skladateljska radionica) jedan je od najpopularnijih skladatelja i glazbenika na području Balkana. Njegove pjesme vrlo su popularne i izvodi ih veliki broj poznatih pjevača. Tomaž Kozlevčar (vokalno aranžiranje/višeglasna radionica) svjetski uspjeh postigao je s a cappella sastavima New Swing Quartet i Perpetuum Jazzile. Igor Savin (skladateljska radionica, radionica za djecu) slobodni umjetnik, bavi se pisanjem autorske glazbe za potrebe hrvatskih i inozemnih filmskih kuća, djeluje kao skladatelj, producent i aranžer u Hrvatskoj i inozemstvu. Višestruki dobitnik različitih nagrada za filmsku i scensku glazbu. Olja Dešić (skladateljska radionica/vokalno aranžiranje/višeglasna radionica) glazbeni producent angažiran kao vokalni instruktor, aranžer i producent u televizijskim emisijama Hrvatska traži zvijezdu i Do posljednjeg zbora. Katarina Jurić voditeljica je vokalne skupine Rivers s kojom je ostvarila brojne nastupe i nagrade. Svi glazbenici se bave podučavanjem, vrlo su kreativni i imaju zabavan pristup pjevanju i učenju.

Ove godine radionice će se održati prema slijedećem rasporedu:

Petak 27.09.2013.
- od 10:00 do 14:30 sati: skladateljska radionica - sudionici radionica skladaju novu pjesmu na zadani tekst, podijeljeni u grupe uz superviziju mentora (Savin, Kovač, Dešić);
- od 15:30 do 20:00: radionica vokalnog aranžiranja - sudionici radionica stvaraju višeglasni vokalni aranžman novonastale pjesme (Kozlevčar, Dešić, Jurić).

Subota 28.09.2013.
- od 10:00 do 14:30: vokalna radionica (Kozlevčar, Dešić, Jurić)
Na vokalnoj radionici istraživat će se različiti načini stvaranja zvuka i kreativna uporaba zraka, tijelo kao instrument koji stvara kolektivni ritam i potiče inspiraciju grupe. Istraživat će se vokalna improvizacija preko različitih ritmova i primjena glazbenih stilova u aranžiranju pjesme. Tijekom radionice u subotu 28.09. vokalni instruktori će raditi sa svima individualno i u grupama različitih razina. Primjer na kojem će se raditi je pjesma skladana i aranžirana prethodnog dana, koja se na ovoj vokalnoj radionici uvježbava za poslijepodnevno višekanalno snimanje u tonskom studiju;
- 15:30 do 20:00 sati: multitrack recording session
Radionica profesionalnog snimanja vokalnih dionica prethodno uvježbanih na vokalnoj radionici. Sudionici snimanja dobit će uvid u različite načine i pristupe studijskom snimanju te direktnu povratnu informaciju o svojoj izvedbi od producenta (Dešić). Vokalne dionice se snimaju u tonskom studiju na Trsatu, u ulici Petra Zrinskog 4, Rijeka. Od svih radionica radit će se i video zapis, posebice od vokalne radionice čiji će isječci ujedno biti montirani i kao glazbeni spot za snimljenu pjesmu.
- 15:30 do 20:00 sati: glazbene radionice za djecu
Igre s melodijom, ritmom, zajedničkim muziciranjem. Djeca će ovisno o dobi biti podijeljena u grupe 6-9 godina / 10 - 13 godina / 14-17 godina. Mentor: Igor Savin.

Cijena svake radionice iznosi 300 kn po osobi. Ukoliko se na radionicu prijavi grupa od 5 ili više osoba.

Prijavnica