Preskočite na glavni sadržaj

Saison Foundation – potpore izvedebnim umjetnicima

Saison Foundation iz Japana objavljuje poziv na sudjelovanje u međunarodnom programu potpore te rezidencijalnom programu za suvremenu izvedbenu umjetnost. Prijave su otvorene do 17. listopada 2013.
prijava: 17.10.2013
mjesto: Japan
url: http://www.saison.or.jp/english
Međunarodni program potpore nudi stipendije i /ili prioritet u korištenju prostora u studiju Morishita u Tokiju međunarodnim kazališnim, plesnim ili performativnim kolaborativnim projektima koji nastaju u suradnji s neprofitnim japanskim umjetničkim organizacijama ili umjetnicima, uključujući radionice i probe koji se odvijaju tijekom radnog procesa. Prioritet imaju projekti koji će se razvijati u kontinuiranom radnom procesu, na temelju obostranog razumijevanja među umjetničkim partnerima.

Prijave se primaju pod uvjetom da je već uspostavljeno umjetničko partnerstvo između japanskih i inozemnih umjetnika koji će zajednički raditi na predloženom projektu. Maksimalno trajanje potpore za kontinuirani projekt je 3 godine, a svake godine dobitnici potpore prilažu izvješće za evaluaciju. Kandidati mogu uključiti i pripremne aktivnosti, kao što su sastanci, istraživanje, rezidencije, radionice i sl. Iznos potpore koju daje Saison Foundation ne smije prelaziti deficit predloženog troškovnika projekta. Ne postoje ograničenja u smislu svrhe trošenja sredstava.

Rezidencijalni program ima za cilj stvaranje međunarodne mreže za suvremenu izvedbenu umjetnost te poticanje obostranog razumijevanja i pružanje prilike umjetnicima i umjetničkim menadžerima da istražuju suvremenu izvedbenu umjetnost u Japanu. Program daje potporu istraživačkim posjetima Japanu onim umjetnicima koji očekuju da će imati važnu ulogu na međunarodnoj umjetničkoj sceni.