Preskočite na glavni sadržaj

Kazališna radionica 'Punkošipak' Centra mladih Ribnjak

U tijeku su upisi u kazališnu radionicu 'Punkošipak' koja se održava u prostorima Centra mladih Ribnjak, pod vodstvom Irene Boćkai.
vrijeme: 23.09.2013.
mjesto: Zagreb; Centrar mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1
url: http://www.cmr.hr

Umjetnička voditeljica radionice 'Punkošipak' – Irena Boćkai o radionici kaže:

Bavimo se tehnikama pokreta i scenskoga govora, radimo na vježbama zagrijavanja i razgibavanja, istražujemo zajednički ritam i timski rad na sceni, vježbamo koncentraciju i koordinaciju u prostoru.

U našem radu koristimo se elementima fizičkog teatra i korporalne mime, pantomime, plesa, poezije, glazbe, ritma, yoge; radimo na tehnikama usporenog pokreta, upotrebe predmeta, rada s maskama; izrađujemo maske i scenografiju za predstave; istražujemo mogućnosti kako govornog, tako i neverbalnog teatra, a zanimaju nas kako predstave, tako i performansi, razne akcije i intervencije u prostoru na granici likovnosti i kazališta.

Ne radimo po klasičnim dramskim predlošcima nego istražujemo unutarnji doživljaj po kojem onda gradimo naš autentični scenski svijet. Inspiraciju crpimo iz književnosti, filma, slikarstva, glazbe, a na našim radionicama možete naučiti i uvijek korisni teorijski dio o kazalištu i povijesti kazališta.

Cilj nam je zajedničkim aktivnim zalaganjem i ozbiljnim radom stvoriti kreativni kazališni nukleus koji će znati kako na pravi način ispuniti prazni prostor kazališta.

Prijave na 091/4814-733, Kseniji Rožman

ili na irena.bockay@gmail.com!