Preskočite na glavni sadržaj

Dragan Gaži – izložba u Hlebinama

U subotu, 28. rujna, u 19 sati, otvara se izložba Dragana Gažija (1930-1983) te održava projekcija filma I. Michielija (HRT). Otvorenju prethodi otkrivanje spomen-ploče na kući D. Gažija u Hlebinama, uz prigodni program.

vrijeme: 28.09.2013. 18,30
mjesto: Hlebine; Galerija naivne umjetnosti Hlebine
url: http://www.muzej-koprivnica.hr
 Biti će to prilika da se ponovno prisjetimo najznačajnijih radova jednoga od najvećih autora Hlebinske škole, umjetnika koji je svojim realističkim slikarstvom nastavio tendencije prijeratnog zemljaškog slikarstva Krste Hegedušića i Ivana Generalića, a posebno je zaslužan po svojim jedinstvenim portretima suseljana i velikim kompozicijama hlebinskih zimskih pejsaža.

Radovi za izložbu biti će posuđeni iz nekoliko muzejskih zbirki i iz privatnih kolekcija, autor izložbe je Marijan Špoljar, a otvorenje se predviđa za 19 sati. Prije toga, na pročelju kuće u kojoj je Gaži godinama živio i stvarao Družba Braće Hrvatskog Zmaja postaviti će spomen-ploču kao trajni znamen i zahvalu ovome slikarskom majstoru. Sponzor izložbe je INA, u financiranju sudjeluju i Ministarstvo kulture, Županija Koprivničko-križevačka i Grad Koprivnica, a pomoć oko otvorenja pružiti će i Podravkini promotori kulinarstva.