Preskočite na glavni sadržaj

Obilježavanje 40 godina Goethe-instituta u Zagrebu

Ove godine Goethe-Institut u Hrvatskoj obilježava 40 godina svoga djelovanja. Kao Informativni centar Savezne Republike Njemačke u Zagrebu registriran je 1973., nekoliko godina kasnije preimenovan je u Kulturni i informativni centar Savezne Republike Njemačke, a od osamostaljenja Hrvatske nosi naziv Goethe-Institut. Obilježavanje ove obljetnice održat će se u petak, 27. rujna, od 14 sati, u prostoru Goethe-Instituta Kroatien.
vrijeme: 27.09.2013. 14 h
mjesto: Zagreb; Goethe-Institut Kroatien, Ulica grada Vukovara 64
url: http://www.goethe.de/kroatien/40godina

Program proslave:

• Otvorenje izložbe 'Goethe-svijet: o povijesti instituta' i sadnja stabla ginka ispred instituta.

• Dodjela nagrade pobjednicima natječaja za učenike „Razglednica za Europu“, organiziranog povodom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Dodjeli nagrade prisustvovat će učenici iz Belice, Budinščine, Hrašćine, Čakovca, Makarske, Osijeka, Pule, Suhopolja, Zadra i Zagreba, a njihovi će radovi biti izloženi u knjižnici instituta.

• Od 15 sati u dvorani Goethe-Instituta održava se koncert na kojem pobjednici natječaja za školske bendove „Rock za budućnost“ iz Zagreba i Metkovića, s glazbenicima iz Njemačke izvode svoje pjesme. Na koncert stiže i 200 učenika iz Koprivnice, Pule i Zagreba.

Institut njeguje međunarodnu kulturnu suradnju, organizira i podupire široki spektar kulturnih priredbi s ciljem prezentacije njemačke kulture u Hrvatskoj, nudi stručno usavršavanje za nastavnike njemačkog jezika i širok program ispita, daje opširnu sliku Njemačke putem informacija o kulturnom, društvenom i političkom životu. Knjižnica Goethe-Instituta nudi bogat fond knjiga i medija.

Goethe-Institut je kulturna ustanova Savezne Republike Njemačke koja već više od šezdeset godina djeluje diljem svijeta, danas broji 158 instituta u 93 zemlje.