Preskočite na glavni sadržaj

Izložba francuskog fotografa Daniela Kalfona u Splitu

U srijedu, 16. listopada, u 20 sati, u Galeriji Fotokluba Split, otvara se izložba mladog francuskog autora Daniela Kalfona pod nazivom 'Between Memories and Projections'. Izložba ostaje otvorena do 24. listopada.
vrijeme: 16.10.2013. 20,00
mjesto: Split; Galerija Fotokluba Split, Marmontova 5
url: http://www.fotoklubsplit.hr
Daniel Kalfon rođen je u Parizu, 1988. godine. 2008. upisuje Akademiju za primijenjenu fotografiju u Grazu, koju završava kao laureat godišnje nagrade. Nakon završene Akademije upisuje dvogodišnju Tehničku školu fotografije u Parizu. U istom periodu (2009-2011) radi kao fotograf za Conseil régional d'Ile-de-France, pri Odjelu za kulturnu baštinu. 2011. upisuje studij sociologije, te istovremeno radi kao odgajatelj u nekoliko škola u okolici Pariza, koristeći fotografiju i tehnike analogne fotografije kao metodu i sredstvo u nastavnom programu. Početkom 2012. pet mjeseci boravi i radi u Australiji.


Radio je i na fotografskom i filmskom projektu u sjevernoj Africi (Magreb). Trenutno planira nastavak profesionalne i umjetničke karijere u Berlinu. Sredstvo njegovog umjetničkog izričaja je fotografija, prvenstveno analogna, te film. Trenutno, u suradnji sa druim umjetnicima, istražuje temu gender (rod). Seksualni identitet, kao i identitet općenito tj. njegova sociološka uvjetovanost, su predmeti njegovog istraživanja u fotografiji.