Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na kustosku rezidenciju u New Yorku

Residency Unlimited poziva kustose da se prijave na jednomjesečni rezidencijalni program, koji se održava tijekom ožujka 2014. godine u New Yorku. Program nastoji potaknuti razvoj izložbi, programa i sustava stipendiranja na temu odnosa suvremene umjetnosti i HIV/AIDS-a. Prijave su otvorene do 1. studenog.
vrijeme: 01.03.2014.
prijava: 01.11.2013
mjesto: New York
url: http://www.residencyunlimited.org
Organizator kustosu osigurava prilagođenu administrativnu podršku i umrežavanje, zajednički uredski prostor na adresi 360 Court Street u Brooklynu te prostor za javni program u obliku predavanja, projekcija, diskusija. Trenutno kustos na rezidenciji provodi istraživanje pri Visual AIDS na Arhivskom projektu i online Registru umjetnika. Ured Visual AIDS-a smješten je u četvrti Chelsea, gdje se nalazi Arhiv i Registar s više od 17 000 slika od 500 umjetnika koji žive s HIV-om, kao i radove umjetnika koji su preminuli.

Organizatori snažno podupiru studijske posjete Visual AIDS-u, a kustos na rezidenciji pozvan je da stvori online izložbu. Kustos može proizvesti slobodno, javno događanje, u suorganizaciji Visual AIDS-a i Residency Unlimited, s panel diskusijama, filmskim projekcijama, performansima ili predavanjima koji će podcrtati kako je kustos koristio građu koja mu je bila na raspolaganju.

Potpora umjetniku uključuje povratnu kartu do New Yorka, smještaj te stipendiju u iznosu od 1000 $. Za sudjelovanje potrebno je poslati sljedeće:
- biografiju;
- motivacijsko pismo s naznačenim ciljevima sudjelovanja na programu te opisom prošlih ili aktualnih projekata koji su doveli umjetnika do istraživanje teme HIV/AIDS-a (maksimalno 2 str.).

Rezultati o prihvaćenim prijavama bit će objavljeni do 22. studenog 2013.