Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Dnevnik' Zorana Kakše

U Galeriji događanja, u Kulturnom centru Peščenica, danas, 18. listopada, s početkom u 19 sati, otvara se izložba 'Dnevnik' Zorana Kakše. Radovi se mogu razgledati do 8. studenoga.
vrijeme: 18.10.2013. 19,00
mjesto: Zagreb; Galerija događanja, Ivanićgradska 41
url: http://www.kcp.hr/
Višegodišnji projekt Zorana Kakše pod nazivom 'Dnevnik' ciklus je od 39 radova otisnutih na ruiniranim naslonima starih školskih stolica koji čine homogenu cjelinu zbog specifičnog načina obrade. Osnovni narativ ciklusa je hommage najljepšem vremenu, školskom dobu i djetinjstvu, vremenu kada smo spoznavali sebe učeći prva slova i pišući prve dnevnike. Autorova osobna memorija potpomognuta filmovima, knjigama i ostalim medijima mas-kulture koji su ga kasnije oblikovali, iznjedrili su niz radova poput ilustriranog, suvremenog spomenara.


Zoran Kakša rođen je u Zagrebu 12. svibnja 1974. godine. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 1993. godine, grafički odjel kod prof. M. Poljana. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti 2002. godine, a do sada je izlagao na 9 samostalnih i 68 skupnih izložbi u zemlji i svijetu. Član je HDLU-a, živi i radi u Zagrebu.