Preskočite na glavni sadržaj

apexart - Unsolicited Proposal Program

Umjetnička organizacija apexart poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u programu Unsolicited Proposal Program (New York, SAD). Prijedlozi izložbenih projekata primaju se do 8. studenog.
prijava: 08.11.2013
mjesto: New York, SAD
url: http://www.apexart.org/unsolicited.php
Tri odabrana prijedloga dobivaju financiranje i administrativnu podršku kako bi predstavili svoju izložbu u prostoru Tribeca.

Za sudjelovanje potrebno je poslati idejni prijedlog (500 riječi) za kuriranje izložbe trojice ili više umjetnika koji bi propitivali predloženu ideju. Izložba se može organizirati na bilo kuju temu koju organizatori smatraju privlačnom – uspješne izložbe selektirane su na vrlo različite teme, od televizije do mapiranja i književnosti.

Nije potrebno prethodno kustosko iskustvo, a prijaviti se mogu pojedinci raznolikog obrazovanja. Prijedlozi se ocjenjuju anonimno, od strane međunarodnog žirija kojeg čini 150 stručnjaka iz različitih disciplina. Glasovi se obrađuju elektronski kako bi se saznala tri projekta s najvećim brojem bodova.

apexart osigurava budžet u iznosu od 5000 $ za putne troškove (organizatora / umjetnika), prijevoz umjetničkih radova i opće troškove, te 2000 $ kustoski honorar za organizacijske aktivnosti i tekst u brošuri (cca 1500 riječi).

apexart izložbeni prostor je malih dimenzija, otprilike 80 m², te bi naglasak predloženog projekta trebao polaziti djelomično i od izazova rada u prostorno i vremenski ograničenim uvjetima. Organizator pomaže umjetniku da nađe potporu za slanje radova, putne troškove umjetnika i druge troškove, no kustos / organizator nije dužan tražiti dodatna sredstva izvan gore zadanog budžeta. apexart pokriva troškove tiskanja i slanja brošure u boji u 120 zemalja svijeta te promocije izložbe.