Preskočite na glavni sadržaj

Premijera novog filma Bernarda Bertoluccija u Kinu Metropolis MSU

U subotu, 2. studenog, s početkom u 20 sati, u Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu održat će se premijera talijanske drame 'Ja i ti' (Io e te) u režiji kultnog Bernarda Bertoluccija.
vrijeme: 02.11.2013. 20 h
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.animafest.hr/

U glavnim su ulogama Jacopo Olmo Antinori i Tea Falco. Glavni je lik filma Lorenzo, usamljeni četrnaestogodišnjak koji ima težak odnos sa roditeljima i vršnjacima, a za vrijeme školskog izleta na skijanje na tjedan se dana skrije u podrumu zgrade planirajući savršenu izolaciju uz omiljenu glazbu i knjige, no posjet starije sestre promijenit će sve…

Film je premijerno prikazan na Festivalu u Cannesu 2012., a dobitnik je nagrade talijanske filmske kritike Srebrena vrpca (Nastro d'argento) te nagrade za najbolju režiju u programu Europolis 60. festivala igranog filma u Puli.

Kao uvodni kratki film biti će prikazan hrvatski film Why Won't You Hug Your Brother redatelja Gorana Odvorčića s Brunom Režekom u glavnoj ulozi. Film prati dva otuđena brata blizanca koji nisu u kontaktu više od godine dana – dok se jedan izolira i planira Novu godinu provesti sam, drugi namjerava učiniti sve što je potrebno da ga izvede van...

Neposredno prije premijere, s početkom u 19 sati, održat će se organizirani obilazak retrospektivne izložbe Miroslava Šuteja, sa stručnim vodstvom. Izložba s više od četristo radova, najveća i najopsežnija umjetnikova retrospektiva, u kronološko-tematskom slijedu nastoji obuhvatiti sve faze njegova stvaralaštva.   


Raspored projekcija kina Metropolis od 29. listopada do 4. studenog 2013.