Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje Deana Cukona 'Nove medijske kulture'

Nezavisna kultura i nove medijske prakse teme su predavanja Deana Cukona, koje će u sklopu ciklusa 'Nove medijske kulture' biti održano u Klubu Pulske filmske tvornice, u srijedu, 6. studenog, s početkom u 13,30 sati.
vrijeme: 06.11.2013. 13,30
mjesto: Pula; Pulska filmska tvornica, Stiglicheva 12
url: http://www.pulskafilmskatvornica.hr
Tom će prilikom Cukon govoriti o nezavisnoj glazbenoj kulturi, stolnom izdavaštvu, fanzinima kao kontramediju, hacktivizmu i hacklabovima, otvorenom kodu, intermedijalnosti, civilnom društvu, Društvenom centru 'Karlo Rojc' kao tvornici kreativnosti, odnosu institucionalne i vaninstitucionalne kulture te medijskoj podršci nezavisnoj kulturi.

Cilj ciklusa predavanja 'Nove medijske kulture' je pojašnjavanje uloge medija u odnosu na zajednicu i društvo te upoznavanje građana s različitim filozofskim i kulturalnim stajalištima kroz koje će ih oni lakše razumjeti.  Projekt će sudionicima omogućiti širi i kritičniji pogled na svijet medijske umjetnosti, kao i detektiranje pozitivnih i negativnih strana razvoja tehnologije u toj oblasti. Polaznici će dobiti uvid u polje nezavisne kulture i dostignuća koja se dešavaju i stalno promišljaju u civilnom sektoru, a s ciljem da ih se odmakne od linearnog prepričavanja povijesti medija te koncizno uputi dublje u tematiku.