Preskočite na glavni sadržaj

Marjolaine Charbin & Olivier Toulemonde improviziraju u &TD-u

Nakon koncerta održanog proljetos na festivalu 'Izlog suvremenog zvuka' na kojem je nastupila s britanskim perkusionistom Eddiem Prevostom, majstorica improvizacije, pijanistica Marjolaine Charbin vraća se u Teatar &TD, 13. studenog. Ovoga puta društvo će joj praviti francuski kolega, Oliver Toulemonde, stručnjak na polju akustike. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan!
vrijeme: 13.11.2013. 21 h
mjesto: Zagreb; Teatar &TD, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr/

Dan kasnije, 14. studenog, ovi izvođači zajedno će nastupiti u Ljubljani na festivalu improvizirane glazbe 'Nepooslušno' u produkciji Zavoda Sploh.

Marjolaine Charbin je francuska pijanistica, koja osim što svira klavir, intervenira i unutar klavira, preparirajući ga različitim objektima, poput akustičkih predmeta, kirurških alata i seks igračaka. Oliver Toulemonde stvara improvizaciju s akustičnim objektima i oprugama. Radi na slušanju i istraživanju zvuka te na odnosu zvuka i prostora.

Suradnju su započeli na Boslawai Festivalu, gdje su izveli tajni glazbeni performans u  šumi.

Nakon toga, izveli su nekoliko nastupa u kojima su upotrebljavali ručno napravljene instrumente, razne kuhinjske sprave i materijale. Kuhinje njihovih prijatelja i suradnika, poslužile su kao inspiracija te mjesto izvođenja njihovih zanimljivih improvizacijskih minijatura.

*Marjolaine Charbin uglavnom izvodi sama, ali surađivala je i s Europskim glazbenicima i plesačima Fransom van Isackerom, Julyen Hamilton, Olivierom Toulemondeom. Studirala je sound engineering u Bruxellesu, a potom i jazz klavir na Kraljevskom konzervatoriju. Na kraju svojih studija razvila je snažnu predanost improvizaciji glazbe.

*Oliver Toulemonde sudjelovao je na nekoliko festivala kao što su Musique Action (Vandoeuvre), Densités (Fresne-en-Woëvre), Rencontres de musiques Spontanées (Rimouski - Kanada), NPAI (Niort), LEM (Barcelona) i Glasgow International festivalu.

Studentski centar / Kultura promjene