Preskočite na glavni sadržaj

Dokufikcija Željke Sukove 'Zimsko čudo' u Art-kinu Croatia

Alegorijska dokufikcijska impresija 'Zimsko čudo' hrvatsko-dansko-brazilske koprodukcije premijerno će se prikazati u petak, 15. studenog, u 20 sati, u riječkom Art-kinu, uz gostovanje redateljice Željke Sukove.
vrijeme: 15.11.2013. 20 h
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/

Na premijeri će se publici predstaviti, uz redateljicu, riječki dio tima koji je radio na filmu – producent Aleš Suk, protagonisti filma Tajči Čekada, Ranko Luževac, Loredana Presta, snimateljica tona Ana Jurčić, dizajner zvuka Zoran Meved i Josip Maršić koji sa Zoranom Medvedom potpisuje glazbu.

«Zimsko čudo» je alegorija o jeseni religija i proljeću emocija, snimljena u vrijeme karnevala i Uskrsa na suprotnim stranama svijeta. Protagonisti filma, čija je realnost upitna, promišljaju putove svoje vjere.

Riječka publika ima prilike pogledati film nakon što ga je nedavno žiri Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi proglasio najboljim dokumentarcem Središnje i Istočne Europe. Također, «Zimsko čudo» pred riječku publiku stiže nakon međunarodne premijere na danskom CPH: DOX-u i prikazivanja na švedskom Göteborg International Film Festivalu, te nakon Festivala mediteranskog filma u Splitu, projekcije tijekom međunarodne radionice Refineri + ExOriente Film u Rijeci i prikazivanja - izvan konkurencije - na 11. Liburnia Film Festivalu u Ičićima.

Film će se prikazati i dva puta reprizno, u subotu i nedjelju, 16. i 17. studenog, s početkom u 20,30 sati, u Mini Art-kinu.