Preskočite na glavni sadržaj

Greta: Pajo treba pomoć / Koncert i buvljak

Danas, 22. studenoga, u 21 sat, u Greti se održava koncert 'Orkestra za ubrzanu evoluciju', a u nedjelju, 24. studenog, od 12 do 20 sati, Buvljak hrvatske suvremene umjetnosti - rasprodaja svih radova sa humanitarne izložbe 'Pajo treba pomoć'.
vrijeme: 22.11.2013.
mjesto: Zagreb; Greta, Ilica 92
url: http://www.spff.hr/
Poznati hrvatski umjetnici zajednički su pokrenuli humanitarnu akciju 'Pajo treba pomoć' kako bi prikupili sredstva potrebna za liječenje kolege Dragana Pajića – Paje, dugogodišnjeg glazbenika, gitarista i jednog od osnivača sastava Cul-De-Sac koji je teško obolio od raka krvi (Non-Hodgkin). U galeriji Greta u Ilici 92 cijeli tjedan traje prodajna izložba gdje je moguće po pristupačnim cijenama nabaviti radove priznatih hrvatskih suvremenih umjetnika; Mladena Stilinovića, Kate Mijatović, Siniše Labrovića, Zlatka Kopljara, Borisa Cvjetanovića, Ane Hušman, Sandre Sterle, Jasenka Rasola, Igora Hofbauera, Mare Milin, Ivana Marušića Klifa, Vlaste Delimar, Damira Bartola Indoš, Mirjane Vodopije i mnogih drugih.

Orkestar za ubrzanu evoluciju je projekt Dragana Pajića koji djeluje već 30 godina uz stalan priljev novih i kvalitetnih glazbenika. Tridesetogodišnji kontinuitet Orkestra, na maloj i nekomercijalnoj sceni kao što je improvizirana glazba, pokazatelj je koji govori sam za sebe. U Orkestru uz 50-60 godišnjake sviraju djeca muzičara koji su surađivali s Pajom prije 30 godina. To su djeca koja su između ostalog odrasla uz glazbu Cul-de-Sac; Matija i Andrija Santro, Miro Manojlović, Gustav Baričević i drugi….

U petak nastupaju u smanjenom sastavu jer bi u suprotnom napunili cijeli prostor galerije Greta. Naime Orkestar obično nastupa sa najmanje 10 glazbenika. Nastupit će: Damir Prica Kafka (Cul-de-Sac, Haustor), Igor Pavlica (Jinx, Kawasaki trip, Haustor, Cul-de-Sac, itd), Vedran Peternel (Rundek Cargo Orkestar), Andrija Santro (Bamwise), Gustav Baričević. Autor video projekcija je Nikola Vincelj Jinx, stalni Pajin likovni suradnik u zadnjih 25 godina.