Preskočite na glavni sadržaj

Mile Nekić: Izgubljeni u vremenu

U utorak, 3. prosinca, u 19 sati, u galeriji Waldinger u Osijeku, otvara se izložba Mile Nekića 'Izgubljeni u vremenu'. Izložba ostaje otvorena do 15. prosinca.
vrijeme: 03.12.2013.
mjesto: Osijek; Galerija Waldinger, Fakultetska 7
Prethodne četiri izložbe Mile Nekića u deset godina neprekinuti su niz kontinuiteta slikarskog postupka i procesa kojim ovaj slikar formira i oblikuje vlastitu slikarski fizionomiju odnosno svoj slikarski govor. (…)

Slike na ovoj izložbi jedinstveni su ciklus unutar koga je niz manjih cjelina povezanih znakom koji se potom modificira na drugim slikama promjenom mjesta slici i bojim kojim je okružen.. (…)

Nove slike Mile Nekića nisu samo rješavanje problema formalne naravi njegova slikarstva, naravno da su one kao slikarska poetika udomile i njegovu ljudsku poetiku, tu dugu i tešku potagu i borbu s vlastitom naravi, njenom savladavanju koliko odražavanju. Predstavu o slikaru tužne i traumatične sudbine Mile Nekić zadržao je i, još više, podcrtao u novoj dimenziji… Vlastimir Kusik, kustos izložbe

Mile Nekić rođen je 1947. u Tompojevcima kod Vukovara. Od 1969. do 1991. živi u Australiji. Diplomirao je 1988. na odsjeku likovnih umjetnosti East Sydney Tehnical College. Izlagao je na dvadesetak samostalnih i trinaest skupnih izložaba.