obavijest

Javna rasprava o Prijedlogu programskih obveza HRT-a


vrijeme: 13.06.2012. - 20.06.2012.

Sukladno svojim zakonskim obvezama, Hrvatska radiotelevizija poziva gledatelje i slušatelje na javnu raspravu o Prijedlogu programskih obveza HRT-a za sljedećih 5 godina. 
 
Prijedlog definira misiju, viziju,  načela i obveze HRT-a, a preduvjet je za potpisivanje Ugovora između HRT-a kao javnog rtv servisa i Vlade Republike Hrvatske.
 
Kako bi svim gledateljima i slušateljima omogućio da iznesu svoje mišljenje o Prijedlogu, a na temelju kojih bi se dobila precizna slika o stavovima javnosti, HRT će sudjelovanje u raspravi omogućiti  putem svojih platformi –  televizije, radija, foruma i internetskih stranica...
 
Tijekom srijede, 13. lipnja, bit će otvoren i poseban odjeljak za raspravu o ovoj temi na stranicama HRT-ovog Foruma.

Hrvatska televizija toj će temi posvetiti termin Hrvatske uživo u utorak, 19. lipnja u 17.25. I ovdje se očekuje uključivanje gledatelja s njihovim mišljenjem o Prijedlogu programskih obveza HRT-a.
 
U srijedu, 20. lipnja, od 14 do 16 sati, o ovoj temi održat će se okrugli stol u prisavskom studiju Zvonimir Bajsić, u koji će biti pozvani i predstavnici raznih društvenih institucija. Okrugli stol moći će se pratiti izravno na frekvencijama Trećeg programa Hrvatskoga radija.
 
Tekst programskih obveza dostupan je i na internetskim stranicama HRT-a.
 
Hrvatska radiotelevizija stoga poziva sve gledatelje i slušatelje da svojim idejama i mišljenjima doprinesu što kvalitetnijem Prijedlogu koji će biti upućen Vladi RH. (HRT)

(D.H.F., 13.06.2012)