Preskočite na glavni sadržaj

'Čehov na kvadrat' – premijera u Vinkovcima

Premijera komedije 'Čehov na kvadrat', redatelja Vladimira Andrić, održat će se u petak, 31. siječnja, s početkom u 20 sati, u vinkovačkom Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić'. Predstava je nastala u koprodukciji s novoosnovanim vinkovačkim kazalištem Nova scena.
vrijeme: 31.01.2014. 20 h
mjesto: Dubrovnik, Croatia
url: http://www.dubrovnik-festival.hr/

'U bračnom životu najvažnija spona je ljubav, sve drugo nesigurno je i dosadno ma kako smo pametno proračunali.' – Antun Pavlović Čehov

Igraju:
Andrijana Raguž
Mirjana Galić
Željko Mandić
Bruno Vendling
Andrija Badžek
Zorko Bagić

Režija i dramaturgija: Vladimira Andrića
Scenografija: Dubravko Mataković
Kostimografija: Milkica Ercegovac

Repriza predstave: 2. veljače 2014.god., u 20:00 sati

"Kazališni amaterizam u Vinkovcima ima duge korijene i nikad nije potpuno zamro. Glumci amateri uvijek su bili tu negdje i održavali živim kazališnu umjetnost u ovom gradu. Čak i kada je Gradsko kazalište Joze Ivakića dobilo profesionalni ansambl, glumci amateri ostali su aktivni", rekla je za Hinu predsjednica kazališta Nove scene Andrijana Raguž, koja je od 2003. godine, kada je nakon Domovinskog rata obnovljen rad vinkovačkog kazališta, režirala nekoliko predstava u tom kazalištu te u drugim slavonskim kazalištima. Kazalište Nova scena nedavno su osnovali kazališna redateljica i amaterska glumica Andrijana Raguž te vinkovački amaterski glumci Željko Mandić i Mirjana Galić. (Izvor: Hina)