Preskočite na glavni sadržaj

'Treći čovjek' / 'Treća žena'

U utorak i srijedu, 4. i 5. veljače, HFS u suradnji s bečkim Muzejom Trećega čovjeka u kinu 'Tuškanac' organizira, uz projekcije filmova 'Treći čovjek' Carola Reeda i 'Treća žena' Zorana Tadića, i izložbu fotografija iz ta dva filma, te izložbu fotografija ratom razrušena Beča u Drugom svjetskom ratu kad je film sniman i raketiranoga Zagreba tijekom Domovinskog rata koji je bio stvarna scenografija Tadićevog filma.
vrijeme: 04.02.2014.
prijava: 05.10.2016
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1
url: http://www.hfs.hr

Postav će biti izložen ispred velike dvorane kina, dvadesetak fotografija u formi klasičnog filmskog plakata, a u maloj dvorani u prizemlju kina projicirat će se film o Muzeju Trećega čovjeka i filmski zapisi o Carolu Reedu i njegovom kultnom filmu.

Svečano otvaranje izložbe bit će 4. veljače 2014. Večer će početi projekcijom filma 'Treći čovjek' u 18 sati, slijedi kratki koncert na citri slovenskog umjetnika Ivana Zupanca, otvaranje izložbe, a večer završava projekcijom filma 'Treća žena' s početkom u 21 sat. Glazbene teme iz 'Trećeg čovjeka' i 'Treće žene' na pijaninu će odsvirati poznati hrvatski glazbenici Igor Savin i Vanja Lisak.

Vezana vijest: Film 'Treća žena' u bečkom muzeju 'Treći čovjek'