natječaj

Međunarodna organizacija za rezidencijalni program – poziv za partnerstvoMeđunarodna organizacija za rezidencijalni program - MPRA iz Poznana, Poljska, traži partnere za sudjelovanje u EU programu Kultura.
Prijaviti se mogu organizacije koje vjeruju da je mobilnost jedan od najučinkovitijih edukativnih alata te su zainteresirane za međunarodnu razmjenu pojedinaca koji dijele ideje i vještine preko granica. Poželjna je suradnja s organizacijama koje mogu dodati / poboljšati / stvoriti raznolikost programu mobilnosti koji već postoji.

MPRA nastoji olakšati dijalog, razmjenu iskustva i vještina ne samo preko geografskih i etničkih granica, već ujedno i preko različitih disciplina umjetnosti, kulture i znanosti. Rezidencijalni program kojeg nudi organizator omogućava prekograničnu suradnju umjetnika, stručnjaka u kulturi i znanstvenika iz različitih zemalja, doprinosi odbacivanju brojnih mitova, širi razumijevanje te, u dugoročnom razvoju, utječe na mnoge inovativne projekte.

Program se razvio iz iskustava Parallax Venice – međunarodne udruge umjetnika, kustosa, menadžera i umjetničkih edukatora iz čitavog svijeta, koja je formirana tijekom 53. venecijanskog bijenala, a trenutačno djeluje uglavnom u Poznanu, Poljska.

Projekte MPRA provode mladi stručnjaci kojima se daje mogućnost eksperimentiranja u stvaranju i implementiranju umjetničkih projekata te izgrađivanje vlastitog profesionalnog profila, stjecanje iskustva ključnog za tržište te vještina i znanja koji u tome pomažu.

Umjetnici i kulturni radnici pozvani u Poznan surađuju s lokalnim kulturnim i znanstvenim institucijama, razvijaju originalne projekte te organiziraju predavanja, radionice, konferencije i izložbe.

Tijekom 2013. MPRA planira provesti rezidencijalni program u Poznanu te organizirati rezidencijalni boravak poljskih umjetnika u inozemstvu, kao i edukativnu razmjenu za studente i mlade stručnjake u kulturi. MPRA kontinuirano traži i implementira nove ideje te u tom smislu poziva potencijalne partnere na suradnju.

Kontakt:
Dobrochna Futro
Dyrektor, MPRA
d.futro@m-pra.org
+48 880 817 133
+44 (0)79 8112 8645

(I.P., 05.07.2012)