obljetnica, proslava, predstava

Proslava 85. rođendana hrvatske radio-drame u CeKaTe-u


vrijeme: 05.07.2012. 19 i 21 h
mjesto: Zagreb; atrij Centra za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1

U četvrtak, 5. srpnja, u 19 sati, održat će se proslava 85. rođendana hrvatske radio-drame uz komediju Ivana Bauera 'Eldorado', a u 21 sat bit će izvedena predstava 'Decameron' u režiji Krešimira Dolenčića. Program se održava na otvorenoj pozornici Centra za kulturu Trešnjevka, u sklopu Prvog ljetnog diskonta kulture.

Radio-igra Ivana Bauera: 'Eldorado'
5. 7. / 19:00 / Ljetni diskont kulture: Cijeli svijet je pozornica / Atrij CeKaTea


CeKaTe i Hrvatski radio organiziraju javno emitiranje radio-igre Ivana Bauera 'Eldorado', a poslije toga i razgovor s autorima u hladovini atrija Centra za kulturu Trešnjevka. Ulaz je slobodan!

Mjesto radnje: stara zagrebačka brijačnica. Vrijeme radnje: nagla pojava velikih trgovačkih centara pod čijim temeljima nestaju male kućice, male trgovine, saloni, stari zanati… Lica: Dragec, Vikica i Fric. Vinjeta iz starozagrebačkoga, sada već izumirućega načina života u ovoj je radio-igri donijela mirise, boje i okuse pomalo zaboravljenoga života bez stresa, buke i prašine moderniteta.

Redateljica: Ranka Mesarić
Glazbeni dramaturg: Melita Jambrošić
Ton-majstor: Miro Pijaca
Glumci: Boris Miholjević, Ivan Lovriček, Zdenka Heršak, Boris Festini
Urednica: Nives Madunić Barišić
trajanje: 25 minuta 54 sekundi

Boccaciov i Dolenčićev 'Decameron' na ljetnoj pozornici
5. 7. / 21:00 / Prvi ljetni diskont kulture: Cijeli svijet je pozornica / Atrij CeKaTea


Teatar na Trešnjevci i Akademija dramske umjetnosti izvest će predstavu 'Decameron' Giovania Boccaccia. Rad je to dijela klase druge godine studija glume na ADU. Izvedena je na ADU, na 10. Bok festivalu u Bjelovaru, a pozvana je i na Dubrovačke ljetne igre.

Predstava je oblikovana tako da glumačka družina izvodi pripovijetke iz 'Decamerona'. Izabrane su one najerotskije, a između prizora su dramaturzi ubacili erotsku francusku poeziju 18. stoljeća. Redatelj je Krešimir Dolenčić.

Glume: Iva Babić, Ivan Bošnjak, Andrej Dojkić, Filip Lozić, Milica Manojlović, Marija Šegvić, Dinka Vuković. Dramatizaciju potpisuju Sanja Ivić i Mila Pavićević.

Ljetni diskont kulture CeKaTe-a je program sastavljen od kazališnih prestava, gostovanja umjetnika, promocija knjiga, koncerata, modnih i knjižnih buvljaka, a održavat će se od lipnja do kraja rujna.

(R.P.B., 05.07.2012)