Preskočite na glavni sadržaj

Everlast dolazi u Tvornicu kulture 12. svibnja

Legendarni frontmen benda 'House Of Pain', Erik Francis Schrody, u glazbenom svijetu poznatiji pod imenom Everlast nastupit će u zagrebačkoj Tvornici Kulture 12. svibnja, potvrdio je taj glazbenik na svojoj Facebook stranici.
vrijeme: 12.05.2014.
mjesto: Zagreb, Tvornica kulture, Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1
url: http://www.tvornicakulture.com/

Everlast će na zagrebačkom koncertu izvoditi stvari s posljednjeg albuma 'The Life Acoustic', no na setlisti će se naći i svjetski popularne pjesme poput 'What it's Like', 'Jump Around', 'White Trash Beautiful' i 'Put Your Lights On' koju u originalu izvodi sa Santanom i za koju je 2000. osvojio i Grammyja.

Prvi put o dolasku ove kultne hip-hop figure u hrvatsku metropolu, govorilo se prije dvije godine, no otkazivanjem Rokaj Festa, na kojem je trebao predstaviti svoj, tada novi, album "Songs of the Ungrateful Living" i njegov dolazak pao je u drugi plan.

Everlast je angažirani pjesnik koji inteligentno kritizira nepravdu i probleme koji se u današnjem svijetu događaju pojedincima, grupama, narodima i manjinama. Svoju poetičnost izražava u kombinaciji rapa, bluesa i rocka. Objavio je sedam studijskih albuma i surađivao s velikim brojem glazbenika.

Rođen je 18. kolovoza 1969. u New Yorku u obitelji irskog podrijetla. Svjetsku slavu duguje ogromnom hitu 'What It's Like' koji je skinut s njegovog najpoznatijeg albuma "Whitey Ford Sings the Blues" objavljenog 1998. i prodanog u gotovo četiri milijuna primjeraka. (Hina)