Preskočite na glavni sadržaj

Trijenale zagorskog suvenira 2014.

Muzeji Hrvatskog zagorja pozivaju sve zainteresirane da svojim radovima sudjeluju na 13. trijenalu zagorskoga suvenira. Prijave su otvorene do 9. svibnja.
prijava: 09.05.2014
url: http://www.mhz.hr
Trijenale zagorskoga suvenira organizira se u Muzeju seljačkih buna od 1975. i prvi je projekt u Hrvatskoj kojim se promociji izrade umjetničkih i tradicijskih suvenira pristupilo na stručan način.

Svi zainteresirani sudionici: dizajneri, umjetnici i tvrtke, kao i nositelji tradicijskih vještina i obrtnici, mogu svoje radove dostaviti u Muzej 'Staro selo' Kumrovec u razdoblju od 19. veljače do 9. svibnja 2014. i predati ih u suvenirnici uz prethodnu najavu dolaska na broj 049 225 840 ili 049 225 844.

Selekciju pristiglih radova će obaviti stručno povjerenstvo Trijenala.  

Trijenale 2014. promicati će suvenire temeljene na zaštićenoj nematerijalnoj baštini Hrvatskoga zagorja. Izložba će biti postavljena na više mjesta u Krapinsko-zagorskoj županiji i to u Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici (srpanj – kolovoz), u Galeriji Grada Krapine za vrijeme Tjedna kajkavske kulture (rujan) te u Muzeju 'Staro selo' u Kumrovcu  u okviru programa 'Subota u etno selu' (listopad).

Svaka izložba će imati poseban naglasak – u Gornjoj Stubici to će biti brendiranje proizvoda kao zagorskog suvenira, u Kumrovcu će biti vezana uz radionice za nositelje znanja i vještina izrade drvenih igračaka i licitara, a u Krapini će se povezati s  fenomenom baštine u kontekstu kajkavske kulture. Stoga Stručno povjerenstvo Trijenala zadržava pravo izdvojiti radove za svaku od izložbi kao i one koji će biti izloženi na sve tri izložbe.

Ispunjene prijavnice za sudjelovanje potrebno je poslati e-mailom na adresu tihana.lovric@gmail.com ili craftattract@mhz.hr u kojoj sudionici potvrđuju prihvaćanje uvjeta izlaganja.