Preskočite na glavni sadržaj

Konferencija 'Mladi i mediji: izazovi i perspektive'

Forum za slobodu odgoja, danas, 21. veljače, organizira konferenciju 'Mladi u medijima: izazovi i perspektive', na kojoj će se raspravljati o pitanjima koja se tiču mladih i medija u Hrvatskoj, medijske pismenosti mladih te perspektivama u obrazovanju mladih o medijima i kritičkog promišljanja o medijskim sadržajima.
vrijeme: 21.02.2014. 9,30 - 17,00
mjesto: Zagreb; Ured za međunarodnu suradnju, Ulica kralja Zvonimira 8
url: http://www.fso.hr
Neki od stručnjaka koji će na konferenciji održati predavanja jesu Boris Postnikov iz Službe za javnu komunikaciju Ministarstva kulture, dr. sc. Vlasta Ilišin iz Instituta za društvena istraživanja, dr. sc. Igor Kanižaj s Fakulteta političkih znanosti, Filip Gospodnetić iz Foruma za slobodu odgoja i drugi stručnjaci iz područja komunikacija.

Na konferenciji će se predstaviti i rezultati istraživanja 'Mladi i mediji' u kojem je sudjelovalo 11 zemalja iz regije, a posebno će se promotriti rezultati istraživanja iz Hrvatske. U istraživanju je sudjelovalo preko 4000 mladih osoba te niz organizacija mladih, medijskih organizacija te predstavnika medija. Nakon jutarnjeg dijela konferencije, u popodnevnom dijelu mladi i stručnjaci koji rade s mladima moći će sudjelovati na radionicama s tematikom medija i komunikacije.

Raspored događanja moguće je pronaći na internetskim stranicama Foruma za slobodu odgoja.

Konferencija se će se održati u prostorima zagrebačkog Sveučilišta (Ulica kralja Zvonimira 8) od 9:30 – 17 sati. Ovaj događaj organizira se u sklopu projekta 'South East Europe Youth and Media Initiative', kojeg financira Fondacija Otvoreno društvo.