izložba

Hrvatska renesansa


vrijeme: 26.08.2004. - 21.11.2004.20 sati
mjesto: Galerija Klovićevi dvori, Zagreb
organizator: Galerija Klovićevi dvori, Zagreb

U Galeriji Klovićevi dvori, u četvrtak, 26. kolovoza 2004. otvara se izložba Hrvatska renesansa s početkom u 20 sati

Autor izložbe je dr. Miljenko Jurković a suradnici i koautori kataloga su Alain Erlande – Brandenburg, dr. Miljenko Jurković, Miljenko Domijan, dr. Igor Fisković, dr. Milan Pelc, dr. Predrag Marković, mr. Joško Belamarić, dr. Nada Grujić i dr.
Izložba se organizirana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Stjepana Mesića i francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca.
Izložba Hrvatska renesansa održana je u travnju ove godine u Nacionalnom muzeju renesanse u dvorcu Ecouen nedaleko Pariza, a nastala je kao plod višegodišnje suradnje hrvatskih i francuskih stručnjaka. Na renesansno koncipiranoj izložbi kojom se izmiješanim postavom posjetitelju želio dočarati ugođaj originalne renesansne zbirke po prvi su puta zajedno prikazana djela hrvatskih renesansnih umjetnika koja nikad nisu bila izlagana zajedno jer se nalaze u različitim hrvatskim i francuskim zbirkama.
Izložba u Galeriji Klovićevi dvori postavljena je u ponešto izmijenjenom obliku (neka djela nisu došla iz Pariza, ali su nadomještena drugim djelima iz nacionalnih zbirki).
Tiskan je i opsežan katalog s tekstovima hrvatskih i francuskih stručnjaka.
Izložba ostaje otvorena do 21. studenog 2004.

Galerija Klovićevi dvori
Jezuitski trg 4, 10 000 Zagreb; tel.48 51 926; fax. 48 52 116
e – mail: press@galerijaklovic.hr