Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa i projekta Europske prijestolnice kulture, Osijek

Desk Kreativne Europe Ministarstva kulture, u suradnji s Gradom Osijekom i Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku, 18. ožujka organizira predstavljanje potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa (2014. – 2020.) i projekta Europske prijestolnice kulture. U tijeku su prijave za sudjelovanje!
vrijeme: 18.03.2014. 10 h
mjesto: Osijek; HNK u Osijeku, Županijska 9
url: http://www.min-kulture.hr/ced/

Predstavljanje će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku (Svečani foyer), Županijska 9. Sve nazočne uvodno će pozdraviti Miroslav Čabraja, v.d. intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka.

Sudionike će s glavnim karakteristikama potprograma Kultura novog  programa EU Kreativna Europa (2014. -2020.) upoznati Ana Perišić Mijić, predstavnica Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture koja će iznijeti osnovne informacije o ciljevima i prioritetima samog programa, proračunu te o vrstama natječaja na koje hrvatske kulturne organizacije mogu prijaviti svoje projekte. Nešto detaljnije informacije o pisanju i prijavljivanju projekata kao i tehničke karakteristike samih prijavnica reći će Mladen Špehar, također djelatnik Deska Kreativne Europe.

Kako je jedna od posebnih aktivnosti programa Kreativna Europa i projekt Europske prijestolnice kulture, nešto više o njemu i mogućnostima koje se otvaraju hrvatskim gradovima ako ponesu naslov Europske prijestolnice u 2020. godini reći će Anera Stopfer, predstavnica Ministarstva kulture. Objava natječaja za Europsku prijestolnicu kulture očekuje se tijekom mjeseca svibnja ove godine kada će svi gradovi imati jednako vremena za prijavu. Budući da proces prijave i razrade projekta zahtjeva iznimno temeljite i jasno strukturirane odgovore, potrebno je što prije krenuti s pripremama.

Molimo da se prijavite za sudjelovanje na predstavljanju slanjem svojih podataka na e-mail adresu: ced@min-kulture.hr!

Program