Preskočite na glavni sadržaj

Branka Cvjetičanin sudjeluje u projektu Mons 2015 Street Re-View

Na poziv Fondacije Mons 2015 i Xtnt kazališnog kolektiva iz Pariza, Branka Cvjetičanin boravi u Monsu, gdje kao dio umjetničkog tima sudjeluje u stvaranju interdisciplinarnog, multimedijalnog umjetničkog projekta Mons 2015 - Street ReView.
mjesto: Belgija; Mons
url: http://monsstreetreview.tumblr.com
MONS 2015 - Mons Street Re-View, projekt je u nastajanju namijenjen belgijskom gradu Monsu koji će u 2015.godini biti nosiocem prestižnog statusa grada Europske kulture.

Nosioci i glavni partneri projekta su Fondacija Mons 2015 i Xtnt kazališni kolektiv iz Pariza, koji će tijekom 2014. godine producirati javne, participativne, umjetničke akcije i urbane igre namijenjene građanima i posjetiteljima Monsa, te ih transformirati u virtualni prostor Interneta kao sadržaj unutar 'street view' mape grada (tzv. Google street mushup) i spajanjem medijskih tehnologija i umjetničkih praksi na način koji još uvijek nije uobičajena umjetnička praksa.

Ova suradnja rezultat je dugogodišnje suradnje Branke Cvjetičanin iz Polygona - Centra za istraživanja i razvoj projekata u kulturi, i Ludovica Nobileaua iz Xtnt kazališnog kolektiva. U sklopu Street ReView projekta, Branka Cvjetičanin radi na 'virtualnoj scenografiji' grada i svjetlosnim objektima unutar 'street view' platforme, te voditi pripremne radionice za timove suradnika na temu site-specific umjetničkih projekata.
 
Preispitivanje granica uobičajenog prostora 'konzumiranja' umjetnosti kao i svjesno ulaženje u prostor virtualne manipulacije dio je umjetničkog diskursa kojim se projekt bavi.