Preskočite na glavni sadržaj

Studentski Etnografski Filmski - poziv

Studentski Etnografski Filmski (SEF) festival organiziraju studenti etnologije i kulturne antropologije Sveučilišta u Zadru, u suradnji s udrugom Antropop, s ciljem popularizacije etnografskog filma i produbljivanja znanja na tom području. Natječaj je otvoren do 14. travnja 2014. godine.

prijava: 14.04.2014
url: http://antropop.wix.com/seffestival
Bogati festivalski program objedinjuje predavanja stručnjaka, tribine, radionice, projekcije studentskih etnografskih filmova i diskusiju s autorima filmova.

Na SEF festivalu se može sudjelovati na različite načine:
- prezentacijom autorskog etnografskog filma uz diskusiju o izazovima koji su pratili njegov nastanak;
- izlaganjem teorijskog rada iz područja vizualne antropologije;
- sudjelovanjem na radionici 'Osnove filmskog jezika i filmske montaže';
- sudjelovanjem na radionici 'Rasaboxes';
- kao posjetitelj željan znanja, dobrih filmova i zanimljivih rasprava.

Vaše etnografske filmove možete nam poslati u DVD - formatu na dolje navedenu adresu ili putem linka na vimeu ili nekom drugom video servisu na e-mail adresu: studentski.etnografski.film@gmail.com.

Molimo vas da uz film pošaljete podatke o autoru/autorima, sinopsis do 250 riječi i fotografiju-isječak iz filma. Budući da je festival međunarodnog karaktera, film bi trebao imati i titlove na engleskom jeziku.

Teorijski radovi šalju se na istu e-mail adresu. Dovoljno je poslati sinopsis i podatke o autoru/autorima. Izlaganje teorijskog rada predviđa se u trajanju od 15 do 20 minuta. Jezik studentske tribine je hrvatski i engleski.

Također, možete se prijaviti za sudjelovanje na radionici 'Osnove filmskog jezika i filmske montaže'. Radionica će se održavati od 8. do 19. svibnja i obuhvaćat će cijeli proces nastanka filma od snimanja do filmske montaže. Međutim, ukoliko ne možete prisustvovati cijeloj radionici, a već imate snimljeni video materijal, možete se prijaviti samo za radionicu montaže (19.-23. svibnja). Za sudjelovanje na cijeloj radionici nije nužno imati video kameru, možete ponijeti i mobitele ili fotoaparate sa opcijom video snimanja. Filmovi nastali na radionici prikazat će se zadnji dan festivala, izvan natjecateljske konkurencije.

U sklopu festivala, Kristina Mađor, studentica diplomskog studija etnologije i kulturne antropologije, održat će radionicu 'Rasaboxes'. Za sudjelovanje na radionici možete se prijaviti i na ovu e-mail adresu: kristina.mador@yahoo.com

Festival će završiti proglašenjem pobjedničkog filma po izboru publike i stručnog žirija, a pobjednik filma bit će nagrađen diplomom i simboličnom nagradom.

Osoba za kontakt (i adresa za slanje DVD-a):
Melita Vuković (kod Miočić)
Adresa:
Stjepana Radića 6e
23 000 Zadar
Hrvatska
e-mail: studentski.etnografski.film@gmail.com

Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj. DVD kopije filmova izabranih za natjecateljsku konkurenciju ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na Internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala.