Preskočite na glavni sadržaj

Ex Oriente Film 2014

Otvorene su prijave za sudjelovanje na ovogodišnjoj međunarodnoj radionici dokumentarnog filma - Ex Oriente Film. Pozivaju se redatelji i producenti iz centralne i istočne Europe da se do 1. lipnja prijave za sudjelovanje.
vrijeme: 21.07.2014.
prijava: 01.06.2014
mjesto: Karlovac, Croatia
url: http://www.kdf.freedance.hr/
Radionica pruža podršku za razvoj i financiranje kreativnih dokumentarnih filmova. Kroz tri radioničke sesije koje se održavaju tijekom godine dana, redatelji i producenti razvijaju svoje projekte i strategije financiranja te koriste pomoć i savjete vodećih europskih producenata, redatelja, stručnjaka i agenata.

Ex Oriente Film kulminira koprodukcijskim sastankom na East European Forumu, koji omogućuje filmašima pitchanje projekata za vodeće europske i sjevernoameričke agente, distributere, kupce i filmske financijere te predstavnike festivala.

Raspored:
- 1. sesija: 21. – 26. srpanj 2014., Rijeka, Hrvatska;
- 2. sesija: 22. – 28. listopad 2014., Jihlava, Češka, u sklopu Jihlava IDFF-a;
- 3. sesija & East European Forum: 2. – 8. ožujak 2015., Prag, Češka, u sklopu East Doc Platform i One World IFF-a.

Sudjelovanje je otvoreno za 12 – 14 dokumentarnih projekata koje predstavlja redateljsko-producentski tim koji pohađa sve tri sesije. Radionica je oblikovana primarno za redatelje i producente iz centralne i istočne Europe i/ili kreativne dokumentarne projekte koji se bave pričama iz centralne i istočne Europe.

Naglasak radionice je na dugometražnim filmovima (do 52'), koji se bave suvremenim temama, izazovima žanra i medijskim granicama te participacijom publike. Dobrodošli su filmaši koji žele provoditi intenzivne eksperimente te promijeniti način kako razmišljamo o ključnim temama, publici i samome svijetu. Projekti bi trebali prikazivati angažman izvan puke obzervacije događaja te integrirati film i publiku, korištenjem inovativnih načina pričanja priče i novih modela percepcije.

Kontakt:
Maša Marković, koordinatorica projekta
email: masa@dokweb.net
Institute of Documentary Film (IDF)
Štěpánská 14
110 00 Prague 1
Czech Republic